Opleidingen

12-10-2018: Circular Design Class Modint & CIRCO

Ontdek de basics van circular design en circulaire businessmodellen

Hoe kun je als fashion designer of productmanager bijdragen aan de circulaire economie? Dit vraagt om nieuwe vormen van (keten)samenwerking,  een circulaire ontwerpaanpak én nieuwe businessmodellen. Na de succesvolle workshop eerder dit jaar bieden Modint en CIRCO op 12 oktober a.s. opnieuw de ‘circular design class’ aan.

Meer informatie
21-9-2018: Passende mode via internet

Welke oplossingen zijn er voor het grote aantal retourzendingen van online kleding aankopen? Op het symposium ‘Passende mode via internet’ (vrijdag 21 september) wordt een overzicht gegeven van de nieuwste inzichten. De informatieve middag wordt georganiseerd door de Hogeschool van Amsterdam en mede mogelijk gemaakt door NL NextFashion & Textiles en ClickNL. Deelname is gratis.

Meer informatie
6-9-2018: Quality Meeting door Modint & AQM (focus op knitwear)

Modint & AQM hebben een forse toename geconstateerd in vragen rondom pilling en snagging. Dit is de aanleiding om op 6 september 2018 een ochtendsessie (met aansluitend een lunch) te organiseren voor een ieder die hierover ook issues heeft gehad of nog steeds heeft.

Meer informatie
Basiskennis textiel

De training bevat basiskennis over grondstoffen en productietechnieken textiel. Het Theoriedeel wordt aangeboden door middel van e-learning en aangestuurd door praktijkopdrachten en theorievragen.  De koppeling met de praktijk wordt gemaakt door minimaal 2 of meerdere (naar wens) workshops van 3 uur. De doorlooptijd is ongeveer 3 maanden en het traject kan worden afgesloten met toetsing en branche certificaat.

Meer informatie
Basiskennis textiel voor operators MBO niveau 2 en 3 (keuzedeel K0652)

Het keuzedeel textiel bevat basiskennis over grondstoffen en productietechnieken textiel. Theoriedeel wordt aangeboden door middel van e-learning en aangestuurd door praktijkopdrachten en theorievragen.  Keuzedeel omvat 240 SBU en is een verbredend keuzedeel.

Meer informatie
Bedrijfsopleidingsplan

In een bedrijfsopleidingsplan (BOP) wordt de organisatiekoers vertaald naar de impact op de kennis, vaardigheden en houding van medewerkers.

In het plan is beschreven welke veranderingen er spelen, wat voor impact dit heeft op de medewerkers en welke acties het bedrijf kan ondernemen om ervoor te zorgen dat medewerkers ‘up to speed’ zijn en blijven met de gewenste kennis, houding en vaardigheden.

Meer informatie