Gordijnen

Het maken van gordijnen is een vak apart. Alleen perfect uitgevoerde gordijnen zijn een sieraad voor het interieur. Het vergt veel expertise om een goede gordijnmaker te worden, het is echt vakmanschap. Er is in Nederland geen school waar dit vak nog geleerd kan worden. Daarom heeft de Vereniging Nederlandse Gordijnateliers zelf een vakopleiding gordijnen maken ontwikkeld. De opleiding bestaat uit een digitaal traject met filmpjes en foto’s die de theorie uitleggen. Met behulp van een opleiding bij het bedrijf zelf wordt deze theorie in praktijk gebracht en leert men het vak van gordijnmaker tot in de puntjes.

Toon 1-6
van totaal 2 opleidingen

Digitale opleiding gordijnen maken

Deze complete vakopleiding (digitaal) besteed aandacht aan alle basishandelingen van het vak gordijnen maken. Meer dan 30 filmpjes en ruim 100 foto’s laten de vakspecifieke handelingen en processen op een duidelijke manier zien. Van het knippen van de stof tot aan de afwerking en het verzendklaar maken. De lesmodules zijn goed bruikbaar voor nieuwe medewerkers, maar maken het ook eenvoudiger huidige medewerkers flexibel in te zetten.

Na afloop van de opleiding kan de deelnemer aan de slag als professioneel gordijnmaker.

Meer informatie
Introductie gordijnen maken

Deze module geeft inzicht in de methoden van gordijnconfectie en toepassingen ervan. Nieuwe productiemethodes, maatvoering en maatneming zijn onderwerpen die ook aan de orde komen. 

Na afloop weet de deelnemer wat er komt kijken bij het maken van gordijnen.

Meer informatie