Digitale productontwikkeling voor de mode-industrie

Opleidingsinformatie

Workshop: 6 dagdelen, tweede kwartaal 2019

Ben je benieuwd of digitale productontwikkeling al haalbaar is en of het daadwerkelijk tijdsbesparing oplevert? Wil je eens zien hoe het precies werkt om artikelen op het scherm te ontwikkelen en patroon- en constructietechnieken digitaal toe te passen?
Schrijf je dan in voor de 6-delige workshop aangeboden door Modint Academy in samenwerking met vakdocenten van de Hogeschool van Amsterdam (HvA).

Meld je hier aan: AANMELDEN
 

Wat gaan we doen?
Je leert over lichaamsmaten, body scans en het kiezen van een ‘doorpas Avatar’ op maat die bij je doelgroep past. Je ontwikkelt digitaal kledingmodellen die je doorpast op de Avatar en realistisch leert simuleren in 3D.
Omdat dit snel inzicht geeft in stijl en pasvorm wordt het al door veel bedrijven toegepast en verwacht wordt dat het gebruik hiervan snel zal toenemen. De tijdbesparing die door een verkort sampling proces en minder fysieke doorpassen mogelijk wordt, verlicht de druk op je team, de leverancier en het milieu. Dit is je kans om in relatief korte tijd inzicht te krijgen in deze werkmethode en het direct in de praktijk uit te proberen.
 

Waar
Bij Modint in Zeist en bij HVA in Amsterdam


Voor wie
Voor modeprofessionals die meer willen weten over het gebruik van 3D virtual prototyping in de mode industrie en hier zelf mee aan de slag willen gaan. Om vervolgens door meer inzicht in de werkwijze te kunnen afwegen of het al toepasbaar is in eigen bedrijf en op welke wijze dit kan worden ingezet.
We raden aan om met 2 personen per bedrijf deel te nemen, dit is van belang bij het implementeren van deze nieuwe methode van werken. Bijvoorbeeld een designer en technisch designer of een designer en patronenmaker en/of manager.

 

Voertaal
Nederlandstalig en/of Engelstalig (afhankelijk van deelnemers)
 

Aantal deelnemers
Maximaal 12, Minimaal 8
 

Lesmateriaal
Wordt per les aangeboden en is digitaal beschikbaar. De oefeningen/opdrachten worden on the job gerealiseerd en in de daarop volgende les weer besproken.
De deelnemers nemen tech-packs, patronen/stoffen/fournituren mee vanuit hun bedrijf om zoveel mogelijk aan te kunnen sluiten bij de werkwijze van het betreffende bedrijf.
 

Software CLO3d
De deelnemers downloaden een proefversie op hun laptop (voor OSX en Windows beschikbaar). Houdt rekening met een tijdelijke licentie Clo3D van circa €50,- p.p. voor de deelnemers voor de maand mei, de eerste maand is gratis.

PROGRAMMA PER WEEK

Dinsdag 26 maart 2019, locatie HvA, Amsterdam van 14:00 tot 18:00
Introductie Digitale productontwikkeling
Introductie: Modint, Nienke Steen
Lecture: Ineke Siersema, State of Art in Virtual Fashion 
Workshop: Digitale Productontwikkeling, kennismaking werkmethode CLO3D, learning by doing.

Dinsdag 2 april 2019, locate Modint, Zeist van 13:00 tot 17:00
Workshop: Patroon-en constructie technieken, in- en exporteren patronen uit andere 2D CAD software. Stikken van bovenstuk, bijvoorbeeld een T-shirt, overhemd of jurk. Naden, afwerking en 3D simulatie.
On the job: 3 variaties op het bovenstuk maken en eigen patroon meenemen

Dinsdag 9 april 2019, locate Modint, Zeist van 13:00 tot 17:00
Lecture: Avatars: Bodyscan en Sizing 
Workshop: Avatar: lichaamsmaten, verhouding en pose, size range, consistent fit & sizing
On the job: Maatgegevens uitwerken en Artwork (digitaal) meenemen en materialen

Maandag 13 mei 2019, locate Modint, Zeist van 09:00 tot 17:00 
Workshop: 3D simulatie van een outfit, stofkeuze en valling, textuur prints/artwork. 
On the job: maak een outfit van 3 kledingstukken, neem een kledingstuk mee +size specs./tech.pack
&
Workshop: Naden, afwerking en details, kwaliteit van de kleding. 
On the job: Maak 1 outfit met alle belangrijke details in 3d simulatie

Dinsdag 21 mei 2019, locate Modint, Zeist van 13:00 tot 17:00 
Workshop: Renderen van kleding en presenteren van de resultaten. 
Discussie: In het laatste uur van deze middag wordt samen met Ineke Siersema en Nienke Steen gesproken over de implementatie van digitale productontwikkeling. Vragen beantwoorden, voorwaarden bepreken, mogelijkheden onderzoeken, organisatie design-, productie- en verkoop/sales processen onder de loep te nemen. Plan ontwikkelen implementatie.
On the job: Uitwerken van de plannen
 

Kosten deelname p.p. (excl. BTW):
Modint Sizing Members: € 595,-
Modint leden:  € 750,-
Niet-Modint leden:  € 895,-
 

Aanmelden
Meld je hier aan: AANMELDEN

Opleidingskalender
datum aanmelden prijs locatie

 

In de bovenstaande beschrijving tref je informatie aan over de datum(s) en locatie(s) van deze opleiding. Het kan ook zijn dat we bezig zijn een (nieuwe) datum/locatie te vinden. Neem contact met ons op voor meer informatie!

contact

Maatwerk

Nog niet (precies) gevonden wat je zocht? Schikt de datum of locatie niet helemaal? Neem svp contact met ons op; grote kans dat we iets voor je kunnen betekenen!

contact