Cursus Single-Minute Exchange of Die (SMED)

Opleidingsinformatie

Elk proces is ontworpen om producten te produceren of diensten te verlenen. Helaas gaat er tijd verloren aan allerlei ongeplande en onverwachte verstoringen, maar ook aan voorspelbaar wachten. We noemen dat omsteltijden. Die tijden zijn nodig om het proces of de machine om te bouwen voor productie van een ander type product of omdat de machine regelmatig schoongemaakt moet worden.

SMED is een slimme en eenvoudige methode om geplande omsteltijden te verkorten. SMED staat voor Single Minute Exchange of Die en is een methode uit de lean manufacturingfilosofie.

Doel van SMED

  • Systematisch reduceren van omsteltijden in processen om stilstand te reduceren
  • Als gevolg daarvan de beschikbaarheid en daarmee capaciteit van het proces vergroten
     

Wat leren we je?
In deze workshop krijg je informatie over de SMED methode. In samenwerking met het ROC van Twente, de uiteindelijke begeleider van het project op het bedrijf, laten we zien wat de methode inhoudt, hoe het kan worden toegepast in het bedrijf en welke stappen er gezet moeten worden.
Door middel van praktijkproeven ervaar je zelf hoe je een proces binnen een specifiek bedrijf volgens de SMED methode kunt verbeteren.
Wanneer je door de workshop enthousiast geworden bent worden de vervolgstappen afgesproken: eerst wordt een projectopdracht geformuleerd die samen met medewerkers van het bedrijf wordt bepaald. Vervolgens gaat de projectgroep er met de projectleider mee aan de slag. Zowel de projectgroep als de projectleider krijgen hiervoor een uitgebreide training.
Dus wil je weten wat de methode voor je eigen bedrijf inhoudt, welke mogelijkheden er zijn en welke stappen er moeten worden gezet, meld je dan aan voor deze workshop.
In dit filmpje is te zien wat het principe van SMED is.

In de eerste bijeenkomst (€ 155,- pp) krijg je uitleg over de methode en ga je praktisch met opdrachten aan de slag. De projectleider krijgt later nog een aanvullende training (extra kosten voor deze projectleiderstraining bedragen € 200,- pp).

Voor wie: iedereen die iets wil leren over de SMED-methode. De uiteindelijke projectleider moet minimaal MBO-niveau 3 bezitten.

Aanmelden kan via deze site / hieronder, waarbij bij prijs "via branche" c.q. € 0,- komt te staan; echter de juiste financiële afhandeling (€ 155,- c.q. € 200,- pp) geschiedt dus via Modint / Marieke Kuper.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marieke Kuper.

Opleidingskalender
datum aanmelden prijs locatie

 

In de bovenstaande beschrijving tref je informatie aan over de datum(s) en locatie(s) van deze opleiding. Het kan ook zijn dat we bezig zijn een (nieuwe) datum/locatie te vinden. Neem contact met ons op voor meer informatie!

contact

Maatwerk

Nog niet (precies) gevonden wat je zocht? Schikt de datum of locatie niet helemaal? Neem svp contact met ons op; grote kans dat we iets voor je kunnen betekenen!

contact