Training Verzuimmanagement

Opleidingsinformatie

Deze e-learning training geeft inzicht in de oorzaken van verzuim, ondersteuning bij het voeren van effectieve verzuimgesprekken en tools voor het omgaan met opvallend (bijvoorbeeld kort frequent) verzuim van medewerkers. Ook de aanpak van individuele verzuimbegeleiding komt aan de orde.

Na afloop van de training is de leidinggevende in staat om het verzuim op de afdeling of bij een team te managen.

Verzuim is in veel organisaties een aandachtspunt. Een hoog verzuim is een hoge kostenpost, naast het ongemak dat verzuim met zich meebrengt. Het is gebleken dat er aan 70% van het verzuim geen medische grondslag ligt. Het is inmiddels een algemeen geaccepteerde aanname dat verzuim in hoge mate gedrag is. Dat betekent dat verzuim beïnvloed kan worden. De aangewezen persoon om verzuim te beïnvloeden is de direct leidinggevende.

Wat komt aan bod?
5 modules
- wet- en regelgeving rondom verzuim (inclusief Wet verbetering Poortwachter)
- achtergronden van verzuim (waarom melden mensen zich ziek?)
- de aanpak van verzuim in een organisatie
- verzuimcommunicatie
- verzuimgesprekken (interactieve films)

Voor wie?
Leidinggevenden die het verzuim op hun afdeling willen reduceren en/of die het verzuim effectiever willen aanpakken.

Werkwijze
Een combinatie van theorie en praktijk, waarbij met behulp van interactieve films geleerd wordt wat de valkuilen bij verzuimgesprekken zijn. Concreet, met praktijkvoorbeelden en actuele cases.

Grootte van de "klas"
Individueel.

Certificaat
Na afronding van de training ontvangt de deelnemer een bewijs van deelname.

Duur
De training is gedurende 1 maand beschikbaar. Tijdens deze maand is het mogelijk vragen stellen aan de e-coach. De deelnemer ontvangt een persoonlijke inlogcode.


Datum/locatie
Neem svp contact op met Marieke Kuper-van Dijk op tel. 06-53317923 of email kuper@modint.nl.

Investering voor deelnemer
Korting voor MODINT-leden. Investering is € 125,- per deelnemer (niet-MODINT-leden € 175,- per deelnemer). Groepsprijs op aanvraag.

Opleidingskalender
datum aanmelden prijs locatie

 

In de bovenstaande beschrijving tref je informatie aan over de datum(s) en locatie(s) van deze opleiding. Het kan ook zijn dat we bezig zijn een (nieuwe) datum/locatie te vinden. Neem contact met ons op voor meer informatie!

contact

Maatwerk

Nog niet (precies) gevonden wat je zocht? Schikt de datum of locatie niet helemaal? Neem svp contact met ons op; grote kans dat we iets voor je kunnen betekenen!

contact