Bedrijfsopleidingsplan

Opleidingsinformatie

In een bedrijfsopleidingsplan (BOP) wordt de organisatiekoers vertaald naar de impact op de kennis, vaardigheden en houding van medewerkers.

In het plan is beschreven welke veranderingen er spelen, wat voor impact dit heeft op de medewerkers en welke acties het bedrijf kan ondernemen om ervoor te zorgen dat medewerkers ‘up to speed’ zijn en blijven met de gewenste kennis, houding en vaardigheden.

Hoe zorgt een bedrijf ervoor dat medewerkers over die kennis, houding en vaardigheden beschikken die nodig zijn om de gestelde organisatiedoelen en resultaten te behalen?

Het is belangrijk dat binnen een bedrijf alle neuzen dezelfde kant op wijzen. Als niet alle medewerkers zowel buitenshuis als binnenshuis één taal spreken, heeft dat consequenties voor de bedrijfsresultaten en zal de organisatiestrategie slechts als een document met mooie woorden worden gezien.

In een bedrijfsopleidingsplan (BOP) wordt de organisatiekoers vertaald naar de impact op de kennis, vaardigheden en houding van uw medewerkers. Het maken van deze vertaalslag lijkt makkelijker dan het is. Er zijn vaak investeringen mee gemoeid. Daarom is het ook zo belangrijk dát de vertaalslag wordt gemaakt.

Voor wie?
Bedrijven uit de mode-, interieur-, tapijt- en textielbranche, groothandels en retailketens.

Werkwijze
Met behulp van een quickscan onder de keymedewerkers van de organisatie wordt de gewenste situatie in kaart gebracht. Dit doet een consultant van MODINT Academy. Hierbij worden 3 instrumenten ingezet: de organisatiebol, de omgevingsbol en de HRM-bol. De uitkomst is een conceptrapport met adviezen. Dit concept wordt besproken en resulteert uiteindelijk in een definitief BOP met concrete acties.

Duur
Totaal 7 dagdelen, als volgt verdeeld:
2 dagdelen quickscans op het bedrijf
2 dagdelen uitwerken plan
1 dagdeel bespreken conceptplan
1 dagdeel maken definitief plan
1 dagdeel bespreken op bedrijf

Datum/locatie:
Neem svp contact op met Marieke Kuper-van Dijk op tel. 088-8100937, mob. 06-53317923 of email kuper@modint.nl.

Investering voor deelnemer
€ 3.500,- voor een organisatie t/m 50 werknemers (niet-MODINT-leden € 3.850,-), voor overige organisaties (meer dan 50 medewerkers) op aanvraag.

Opleidingskalender
datum aanmelden prijs locatie

 

In de bovenstaande beschrijving tref je informatie aan over de datum(s) en locatie(s) van deze opleiding. Het kan ook zijn dat we bezig zijn een (nieuwe) datum/locatie te vinden. Neem contact met ons op voor meer informatie!

contact

Maatwerk

Nog niet (precies) gevonden wat je zocht? Schikt de datum of locatie niet helemaal? Neem svp contact met ons op; grote kans dat we iets voor je kunnen betekenen!

contact