Workshop Patroonkennis en patroontekenen (basis)

Opleidingsinformatie

Deze workshop geeft inzicht in de basisprincipes van het patroontekenen. Aan de hand van 2 eenvoudige grondvormen wordt de basis gelegd voor het kunnen opzetten van patronen in het algemeen. Ook als de basisvormen complexer worden. Er wordt geleerd welke werkwijzen gelden voor de opzet van alle grondvormen en basispatronen. En er is aandacht voor de samenhang tussen grondvorm en het uiteindelijke patroon en/of kledingstuk.

Na het volgen van de workshop is de deelnemer in staat om eenvoudige patronen te maken en mogelijkheden te zien, rekening houdend met maten en verhoudingen.

Wat komt aan bod?
- lichaamsmaten en verhoudingen in een grondvorm
- het leren opzetten van eenvoudige grondvormen; specifiek de rechte damesrok en het eenvoudige herenbovenstuk
- de onderlinge verhouding van lengte- en breedtematen in patronen in verhouding tot de uiteindelijke pasvorm
- welke patronen kunnen gemaakt worden van de behandelde grondvormen

Voor wie?
De workshop is bedoeld voor junior patronenmakers en/of confectiemedewerkers die meer willen weten over het opzetten van patronen en basisvormen. Of die een productie op afstand aansturen met behulp van maattabellen en concretere aanwijzingen willen kunnen geven ten aanzien van patronen en pasvormen.

Vooropleiding
Minimaal MBO-werk en denkniveau. Kennis van kleding en de bijbehorende vaktermen. Ruimtelijk inzicht en goede rekenvaardigheid zijn een pré, patroontekenkennis is niet perse noodzakelijk.

Certificaat
Na afronding van de training ontvangt de deelnemer een bewijs van deelname.

Duur
1 dag.

Datum/locatie
Neem svp contact op met Marieke Kuper-van Dijk op tel. 088-8100937, mob. 06-53317923 of email kuper@modint.nl.

Opleidingskalender
datum aanmelden prijs locatie

 

In de bovenstaande beschrijving tref je informatie aan over de datum(s) en locatie(s) van deze opleiding. Het kan ook zijn dat we bezig zijn een (nieuwe) datum/locatie te vinden. Neem contact met ons op voor meer informatie!

contact

Maatwerk

Nog niet (precies) gevonden wat je zocht? Schikt de datum of locatie niet helemaal? Neem svp contact met ons op; grote kans dat we iets voor je kunnen betekenen!

contact